Elektrische fietsen

Toe aan een e-bike? Wij hebben meer dan 25 demofietsen voor je klaar staan, zodat je de verschillen tussen elektrische fietsen kunt ervaren. In onze showroom hebben we nog meer modellen, die je natuurlijk ook gewoon kunt proberen. Daarmee zijn we één van de grootste elektrische fietsspecialisten uit de regio Cuijk Nijmegen. Of je nu dagelijks met je fiets naar het werk wilt rijden of juist in je vrije tijd wilt genieten van ontspannende tochten – voor ieder type fietser hebben wij een passende e-bike.

Hans Lemmens Tweewielers heeft elektrische fietsen van merken als Pegasus, Katarga, Sparta, Batavus, Kalkhoff, Gazelle, Cortina, Cannondale, Trek, Cube en Koga. Niet alleen de standaard dames- en herenfiets, maar denk ook aan een fiets met extra lage instap, moederfietsen tot aan elektrische mountainbikes en vouwfietsen. Als je zoveel mogelijkheden hebt, dan is goed advies essentieel bij de aankoop van een nieuw exemplaar. Daar kun je bij de fietsspecialist van Cuijk en omstreken echt op rekenen. De ervaren medewerkers praten je bij over alle voor- en nadelen van de verschillende fietsen.

Op zoek naar een e-bike? Neem contact met ons op voor een testrit!

Proefrit

Om een echt goede vergelijking te kunnen maken, is een proefrit essentieel. Daarom hebben wij meer dan 25 demonstratiefietsen, waarmee je lekker een stuk kunt gaan rijden. Ieder merk en type heeft bepaalde eigenschappen; de verschillen merk je pas als je er echt op fiets. Dan heb je vaak direct in de gaten wat je wel of niet prettig vindt. We hebben hieronder wat meer uitleg voor jullie verzameld, maar kom vooral langs in onze showroom als je vragen hebt over elektrische fietsen.

Voorwielmotor

Bij iedere e-bike vind je de motor weer op een andere plaats. Maar wat zijn nu de voordelen van een voorwielmotor. Kort gezegd zijn deze simpel, robuust en over het algemeen goedkoper. In goedkopere elektrische fietsen vind je de motor dan ook vaak in het voorwiel. Daarnaast is het met ieder versnellingssysteem te combineren. Of je nu kiest voor een naafversnelling, derailleurversnelling of een cardanasaandrijving. Bij iedere versnelling kun je wegrijden; de motor start meteen op als jij wegrijdt. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je voorwiel zwaarder is en dus wat moeilijker stuurt, maar ook iets sneller kan wegglijden. Het voorwiel is zwaarder en daardoor lastiger op te tillen; dat maakt het wisselen van een voorband ook wat lastiger. Al heb je daar natuurlijk geen last van als je ons het onderhoud van jouw elektrische fiets laat doen.

Achterwielmotor

Het kiezen van de juiste versnelling komt bij een elektrische fiets met een achterwielmotor niet zo nauw. Je kunt gewoon wegrijden en meteen genieten van de ondersteuning. Over het algemeen haal je met een achterwiel motor een lager rendement dan bij een middenmotor. Iets dat vooral belangrijk is als je een e-bike aanschaft, omdat je wat langere afstanden wilt rijden. Bij een achterwielmotor wordt gekozen voor een derailleurversnelling. Een achterband van een elektrische fiets met een achterwielmotor is lastiger te wisselen, omdat deze wat zwaarder is. Wij hebben daar in onze werkplaats geen probleem mee en nemen ook het onderhoud van jouw fiets graag voor onze rekening.

Middenmotor

Vind je stabiliteit en aangenaam stuurgedrag belangrijk, dan wordt in de meeste gevallen voor een middenmotor gekozen. Nu zijn elektrische fietsen met een voor- of achterwielmotor echt niet instabiel of onveilig (dan zouden we ze niet verkopen). Als je dus het verschil wil ervaren, dan raden wij altijd aan om een stukje te gaan fietsen op een demofiets. Een middenmotor is over het algemeen minder storingsgevoelig.

Plaats van de accu

Waar de eerste elektrische fietsen de accu standaard bij of onder de bagagedrager hadden, daar zie je nu steeds meer verschillen. Hij kan bij het frame onder het zadel zijn verwerkt, in de onderste framebuis aan de voorzijde van de fiets, bij de kettingkast, bij de jasbeschermers en bij uitzondering zelfs bij de voordrager. Afhankelijk van het merk is de accu al dan niet uitneembaar. Een accu die achter verwerkt is, is makkelijk op te laden. Kies je voor een uitneembare accu, dan kun je ‘m zelfs elders opladen. Toch heeft de accu in het frame van de e-bike ook zo zijn voordelen. Het zwaartepunt van de fiets ligt namelijk net iets lager – zeker in combinatie met een middenmotor – waardoor je een stabielere wegligging hebt. Bespreek jouw wensen bij ons in de winkel, zodat we samen een elektrische fiets vinden die bij jouw wensen past.

Op vakantie met e-bike

Neem je je e-bike mee op vakantie? Wil je fietsen in de Ardennen, Frankrijk, Duitsland, Italië of zelfs verder? Kom dan vooraf even bij ons langs in de winkel. Bij veel elektrische fietsen kunnen de ondersteuningsmogelijkheden namelijk ingesteld worden. Zo krijg je net wat meer ondersteuning op de stukken die bijvoorbeeld bergop gaan. Ga je op fietsvakantie dan hebben we nog meer voordelen voor je. Je kunt bijvoorbeeld een onderhoud- en reparatiepakket voor onderweg meekrijgen. Alleen wat je gebruikt heb, betaal je uiteindelijk.

Speed pedelec

Speed pedelecs zijn in Nederland echt in opkomst voor woon-werkverkeer. Waar op een ‘normale’ elektrische fiets een begrenzer zit op de trapondersteuning, waardoor je niet harder dan 25 kilometer per uur kunt. Daar kan én mag de speed pedelec snelheden halen tot 45 kilometer per uur. Voor de wet vallen deze super snelle ebikes onder de bromfietsen. Dat betekent dat ze de verkeersregels voor bromfietsers moeten volgen, zoals het voeren van een kentekenplaatje en het dragen van een helm. Het dragen van een helm is bij een ‘gewone’ elektrische fiets niet verplicht, maar wij raden het wel aan. Met een speed pedelec sta je dus net zo snel op je werk als met een bromfiets. Het is daarnaast beter voor het milieu en je eigen gezondheid, omdat je met je fiets naar het werk gaat. In onze showroom vertellen we je er graag meer over.

Twijfel je of jouw fiets de juiste maat heeft, kom dan eens langs in onze winkel.

Showroom