Hans Lemmens Tweewielers

Kinder fietsen

Kinderen maken al veel kilometers op hun kleine kinderfiets. Het begint met een driewieler, vervolgens een gewone fiets met zijwieltjes en dan is het moment aangebroken om de zijwieltjes eraf te halen. Voor kleine kinderen kunt u kiezen uit diverse modellen: K3, Bob de Bouwer, een schattige prinsessenfiets of juist een stoere crossfiets? Daarnaast is er ook een uitgebreid aanbod van schoolfietsen voor de iets oudere kinderen.

Bij ons vind u de volgende merken Bulls, Loekie, Alpina, Cortina, Batavus en Cube Kinderfietsen.

YouTube Preview Image

Hieronder vindt u meer informatie over kinderfietsen en waar op gelet moet worden wanneer u van plan bent om een kinderfiets aan te schaffen.

Leeftijd en wielmaat

Bij kinderfietsen wordt de wielmaat aangegeven in inches. (één inch = 2,54 centimeter).

Voor de keuze van de juiste wielmaat kunt u onderstaand schema aanhouden:

wielmaat (inch)
leeftijd (jaren)
kledingmaat
12,5
2 tot 4
92 – 104
16
4 tot 6
104 – 116
20
4 tot 8
116 – 122
22
5 tot 9
122 – 128
24
8 tot 10
> 128

Zoekt u een fiets voor uw kind van 11 jaar of ouder, dan kunt u dit opzoeken bij de gewone fietsen en zoeken naar een model met een klein frame en 26 inch wielen.

Veiligheid

Voor de veiligheid van uw kind moet u zorgen dat de fiets beschikt over:

  •  een goedgekeurde rode achterreflector
  •  gele reflectoren in de trappers
  •  stroef oppervlak van de trappers
  •  duidelijk hoorbare bel
  •  stuur moet goed vast zitten
  •  goed werkende velgremmen of terugtrap/trommelrem
  •  witte of gele zijreflectoren aan de wielen
  •  goed werkende verlichting voor en achter

Materiaal

Kinderfietsen zijn te  krijgen met een stalen frame of een aluminium frame.

Remmen

Op tijd remmen is uiteraard heel belangrijk. Voor kleine kinderen is het nog moeilijk om in te schatten wanneer ze precies moeten afremmen. Zorg er dan in ieder geval voor dat de fiets van uw kind beschikt over een tweetal handremmen (velgremmen) of terugtraprem. Een combinatie van deze twee systemen is ook mogelijk.

Verlichting

Goede verlichting is onmisbaar. Kinderen vallen door hun afmeting al een stuk minder op dan volwassen, maar in het donker is het nog lastiger voor het overige verkeer. Vroeger had je alleen maar een ouderwetse draaidynamo, nu kunt u kiezen uit modellen met LED-lampjes op batterijen. Als finishing touch mag uw kind kiezen welk kleur vlaggetje er achter op de fiets mag. Deze vlaggetjes zijn niet alleen leuk, maar vooral erg opvallend in het verkeer.

Bij ons vind u meer dan 75 verschillende kinderfietsen, Loopfietsen en driewielers van eenwieler tot stoere kinder Mountaibike bij ons vind u het allemaal.

Vrijblijvend advies of een afspraak maken, neem contact op!