Kinderfietsen

De complete bovenverdieping van de showroom van Hans Lemmens Tweewielers staat in het teken van kinderfietsen. Of je nu op zoek bent naar een loopfiets, driewieler, fiets met zijwieltjes, stoere crossfiets, prinsessenfiets, een supersnelle racefiets, mountainbike of een meidenfiets in een in het oog springende kleur – we hebben het allemaal.

Je ontdekt hier op de bovenverdieping niet alleen nieuwe fietsen, maar ook tweedehands exemplaren. Op die manier kun je voor een aantrekkelijke prijs een kinderfiets aanschaffen, waar je op kunt vertrouwen. Je wil tenslotte dat jouw zoon of dochter veilig de weg op gaat. Iedere fiets die bij ons de winkel uit gaat, wordt door onze ervaren monteurs rijklaar gemaakt, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Verlichting, reflectoren, remmen en een duidelijk hoorbare bel – niks ontbreekt.

De collecties wisselen ieder jaar, waarbij wij op dit moment de merken Alpina, Cortina, Batavus, Cube en Cannondale voeren. Voor ieder kind zit er wel wat bij. We hebben fietsen met terugtraprem en handremmen, maar ook een combinatie van beide. Zeker voor kleine kinderen – die net beginnen met fietsen en nog moeilijk kunnen inschatten wanneer ze moeten remmen – is dit een fijne combinatie. Staat jouw zoon of dochter net aan de start van het nieuwe fietsavontuur; dan hebben we natuurlijk ook fietsen met zijwieltjes.

Accessoires

Wil je een fietsje verder personaliseren, dan vind je op deze afdeling ook de leukste accessoires. Van grappige toeters voor de kleinsten, opvallende fietsvlaggen zodat die kleine racers altijd zichtbaar zijn tot aan mooie fietskratten waar al je spulletjes in kunnen.

Natuurlijk hebben we ook de speciale rekjes, waarmee je een schooltas comfortabeler en veiliger kunt vervoeren. Wel zo fijn als je ziet dat – met name middelbare scholieren – ook steeds vaker een laptop of tablet mee in hun tas hebben. Je wil niet dat die valt, omdat je snelbinders springen.

Framemaat

Een kinderfiets kun je niet op de groei kopen. Het is namelijk belangrijk dat je kind goed met zijn voeten bij de trappers kan. Vervolgens stel je de fiets bij door het stuur en het zadel wat hoger te zetten. Op die manier heb je langer plezier van je nieuwe fiets. Welke maat je nodig hebt, ontdek je in onderstaande tabel. Natuurlijk kijken onze ervaren medewerkers hier in de winkel ook nog naar.

Leeftijd en wielmaat

Bij kinderfietsen wordt de wielmaat aangegeven in inches. (één inch = 2,54 centimeter).

Voor de keuze van de juiste wielmaat kunt u onderstaand schema aanhouden:

wielmaat (inch)
leeftijd (jaren)
kledingmaat
12,5
2 tot 4
92 – 104
16
4 tot 6
104 – 116
20
4 tot 8
116 – 122
22
5 tot 9
122 – 128
24
8 tot 10
> 128

Zoekt u een fiets voor uw kind van 11 jaar of ouder, dan kunt u dit opzoeken bij de gewone fietsen en zoeken naar een model met een klein frame en 26 inch wielen.

Kom langs in onze showroom; voor de kinderen hebben we natuurlijk een speelhoek

Twijfel je of jouw fiets de juiste maat heeft, kom dan eens langs in onze winkel.

Showroom