Hans Lemmens Tweewielers

Oma fietsen

Bij ons kunt u terecht voor een grote collectie omafietsen van de merken Gazelle, Cortina, Batavus en Sparta.

De omafiets is makkelijk te herkennen aan het lage, gebogen frame en de fiets heeft meestal een terugtraprem. Ook heeft de omafiets ondoorzichtige jasbeschermers en, heel handig, een dichte kettingkast zodat je broek (of lange rok) niet vies wordt. In de 19e eeuw werd de omafiets voor het eerst gemaakt. Op de hele oude fietsen met het bekende grote voorwiel en kleine achterwiel kon je als dame namelijk niet charmant opstappen. Het was ook de bedoeling dat de damesfiets er elegant uit zou zien.

De officiële benaming voor omafietsen is “loop frame”, maar sinds de jaren ’70 heet dit model in Nederland de omafiets, vanwege het ouderwetse uiterlijk. De oorsprong van de omafiets ligt echter in Engeland. De omafiets heeft er later wel een aantal typisch Nederlandse details bijgekregen. Tegenwoordig zijn de omafietsen erg hip en trendy onder studenten, vooral in felle kleuren als oranje of appeltjesgroen. De fiets kan tegen een stootje en heeft weinig onderhoud nodig en is daarom ideaal om overal mee naar toe te nemen. Ook voor oma’s is de fiets nog steeds handig!

Opstappen gaat een stuk makkelijker doordat je je been niet zo ver hoeft op te tillen en bovendien zit je op een omafiets statig rechtop, waardoor je minder snel last krijgt van je rug. Zo kun je nog heel wat uurtjes toeren! Omdat wij een grote fan zijn van de omafiets, kunt u bij ons terecht voor een grote collectie nieuwe omafietsen, stevig, tijdloos trendy en in verschillende maten.

Vrijblijvend advies of een afspraak maken, neem contact op!