Fietsonderhoud

Fietsonderhoud is essentieel als je wilt blijven genieten van je nieuwe fiets. Als je een fiets koopt bij Hans Lemmens Tweewielers is de eerste onderhoudsbeurt dan ook gratis. Deze beurt volgt – afhankelijk van hoeveel je fietst – drie tot zes maanden na aankoop van jouw nieuwe (kinder)fiets, e-bike, mountainbike of racefiets. De fiets wordt op dat moment grondig onder de loep genomen en bijgesteld waar nodig. In het geval van elektrische fietsen verzorgen we daarnaast een gratis software update.

Plan jouw gratis servicebeurt in.

Onderhoudsbeurt

Rijd je dagelijks op je e-bike naar je werk? Maak je in het weekend veel kilometers op je racefiets? Zoek je het avontuur op met je mountainbike?  Of ga je misschien zelfs op fietsvakantie. Dan wil je op je tweewieler kunnen vertrouwen. Natuurlijk kun je ‘m dan thuis zelf goed onderhouden. Maar je kunt ook gebruik maken van onze onderhoudsservice. Als je in een straal van 20 kilometer van onze winkel in Cuijk woont, komen we jouw fiets gewoon thuis – of op het werk – halen en brengen we ‘m ook weer terug.

Stadsfiets

Heb je een stadsfiets gekocht bij ons of één van onze collega fietsspecialisten, dan kun je gebruik maken van onze onderhoudsservice. Je kunt kiezen uit drie pakketten. Voor 40,- euro heb je pakket Brons. Dan controleren we je verlichting, remsysteem, versnellingssysteem, naven, assen, balhoofd, stuurinrichting en we smeren ketting en kabels. Waar nodig stellen we bepaalde onderdelen dan ook beter af. Pakket zilver – ter waarde van 65,- euro – voegt daar het reinigen en smeren van ketting en tandwielen aan toe. Net als het opspannen en richten van wielen. We checken alle bouten en moeren en vervangen het remvet (bij rollerbrakes). Als je kiest voor pakket Goud (109,- euro) dan word je fiets ook grondig gereinigd en vindt er smering plaats van de versnellingsnaaf (nexus).

Heb je nog vragen? Neem contact op!

Sportfietsen

Als je een sportfiets hebt gekocht bij ons of bij een andere wielerspecialist, dan hebben we voor jou ook drie mooie servicepakketten. Pakket Brons – ter waarde van 50,- euro – bevat de controle van verlichting, remsysteem, versnellingssysteem, naven, assen, balhoofd, stuurinrichting en we smeren ketting en kabels. Waar nodig stellen we bepaalde onderdelen dan ook beter af. Pakket zilver (89,- euro) voegt daar het reinigen en smeren van ketting en tandwielen aan toe. Net als het opspannen en richten van wielen. We checken alle bouten en moeren en tot slot demonteren, reinigen en monteren we het crankstel opnieuw met vet. Wil je daarbij ook nog een grondige reinigings- en poetsbeurt? Dienen we je derailleurs te demonteren, ontvetten en met vet weer te monteren. De kabelset te vervangen en het ontluchten of spoelen van hydraulisch remsysteem – dan kies je voor pakket Goud voor 149,- euro. Een onderhoudsbeurt voor de achterdemper is optioneel, net als die van de verende voorvork (prijs op aanvraag). De kosten voor het reinigen van de fiets bedragen 20,- euro.

Elektrische fietsen

Met een e-bike wil je niet onverhoopt stil staan. Goed onderhoud is dan ook essentieel. Bij Hans Lemmens Tweewielers hebben we hiervoor drie onderhoudspakketten. Pakket Brons kost 55,- euro en bevat de basis. Dat betekent de controle van verlichting, remsysteem, versnellingssysteem, naven, assen, balhoofd, stuurinrichting en we smeren ketting en kabels. Natuurlijk wordt ook het elektrisch systeem gecontroleerd en indien mogelijk voeren we ook een update uit van de software. Pakket zilver (99,- euro) voegt daar het reinigen en smeren van ketting en tandwielen aan toe. Net als het opspannen en richten van wielen. We checken alle bouten en moeren en tot demonteren, reinigen en monteren we het crankstel opnieuw met vet. Een accu controle hoort hier natuurlijk ook bij. Tot slot beschermen we de contactpunten van het elektrisch circuit tegen weersinvloeden. Voor 149,- euro heb je pakket Goud. Aanvullend aan eerder genoemde onderhoudspunten wordt dan de kabelset vervangen. We demonteren te derailleurs, ontvetten deze en monteren ze weer met vet. En tot slot mag natuurlijk ook een grondige reinigings- en poetsbeurt niet ontbreken.

Bel en plan de onderhoudsbeurt in.

Wat kun je thuis doen?

Vind je het leuk om zelf met je fiets in de weer te zijn en ben je handig? Dan kun je natuurlijk ook het onderhoud zelf doen. In beide werkplaatsen – zowel aan de Gildekamp als op Het Zand – hebben we verschillende onderdelen op voorraad, zodat je ook zelf altijd verder kunt.

Onze tips

Voor elke (verre) rit controleer je de bandenspanning, werking van de remmen en de snelspanners van de wielen. Let ook op loszittende spaken; die zorgen voor een slag in het wiel. Zorg dat je altijd een onderhoudssetje bij hebt voor onderweg, zodat je kleine problemen ook direct kunt voorkomen. In onze webshop vind je een handig setje. <<linken naar zo’n veel verkocht fietsenmakerssetje; die hebben jullie volgens mij wel online>> Is je fiets vuil geworden, verwijder dit dan meteen. Let op: maak daarbij nooit gebruik van een hoge drukspuit, want dan kun je je fiets juist beschadigen.

Wil je het onderhoud zelf gaan doen, geef dit dan aan bij de aanschaf van jouw nieuwe fiets. Dan kunnen onze ervaren monteurs bij aflevering van je fiets je namelijk op de hoogte brengen van alle ins en outs. Iedere fiets heeft namelijk zo zijn eigen handleiding. Als je weet waar je op moet letten, heb je nog langer plezier van jouw nieuwe tweewieler.

Twijfel je of jouw fiets de juiste maat heeft, kom dan eens langs in onze winkel.

Showroom