Fietsverzekering

Fietsverzekering

Fietsverzekering afsluiten? Als je een nieuwe fiets koopt, dan kun je er voor kiezen om deze te verzekeren tegen diefstal of schade. Niets is verplicht. We gaan er tenslotte niet vanuit dat jouw (nieuwe fiets) iets gaat overkomen. Maar helaas worden er nog steeds fietsen gestolen. En ook een ongeluk – bijvoorbeeld met je spiksplinternieuwe e-bike – zit in een klein hoekje. Zeker bij elektrische fietsen kom je al snel voor hoge reparatie- of vervangingskosten te staan. Wil – en kun je – dat risico dragen? Of vind je het fijn dat je ons dan alleen maar hoeft te bellen? Wij werken hiervoor samen met ENRA en de ANWB.

De fietsverzekeringen van ENRA zijn af te sluiten voor drie, vier of vijf jaar. Je betaalt hierbij een eenmalige premie. Het is mogelijk om je alleen tegen diefstal te verzekeren. Middels een cascoverzekering ben je niet alleen voor diefstal verzekerd, maar ook voor schade. Dit is inclusief verhaalsrechtsbijstandverzekering en een ongevallen-opzittendenverzekering. ENRA heeft voor elektrische fietsen een aparte verzekering. Bij de cascoverzekering (inclusief diefstal) krijg je voor de gekozen looptijd eveneens gratis hulpverlening bij pech. Een optionele garantiedekking behoort bij deze verzekering ook tot de mogelijkheden.

Je kunt daarnaast ook kiezen voor een fietsverzekering van de ANWB. De ANWB heeft twee mogelijkheden: een Aflopende Fietsverzekering of de doorlopende Blijven Fietsen Fietsverzekering met track&trace-zender. Door het speciale zendertje op je fiets kan je fiets snel opgespoord worden. Lukt dit niet binnen 48 uur, dan ontvang je de eerste vijf jaar sowieso je aankoopbedrag vergoed. Daarbij ben je verzekerd tegen schade en profiteer je ook van ANWB Pechhulp. Bij de Aflopende Fietsverzekering van de ANWB ben je drie of vijf jaar verzekerd, krijg je je aankoopbedrag terug bij diefstal en kies je verder zelf je dekking.

De verkoopmedewerkers van Hans Lemmens Tweewielers vertellen je er graag meer over.

Ik wil meer over jullie fietsverzekeringen weten!

Twijfel je of jouw fiets de juiste maat heeft, kom dan eens langs in onze winkel.

Showroom